Retseptid
Marineeritud peedid ingveriga
Neljale-kuuele
Koostisosad
500 g | punaseid peete |
u 3 cm | värsket ingverit |
2,5 dl | vett |
1,5 dl | suhkrut |
2 sl | 30% äädikat |
Lihakas ahjuvorst maasuitsulihaga seasooles |
Valmistamine
Koori ja viiluta toored peedid imeõhukeselt, võimalusel mandoliiniga. Koori ja viiluta ka ingver. Kuumuta vesi, suhkur ja ingver keemiseni ja sega, kuni suhkur on lahustunud. Lisa äädikas ja sega läbi. Lase marinaadil jahtuda. Täida klaaspurk viilutatud peetidega, kalla peale marinaad ja lase seista külmas vähemalt 2 tundi. Säilib külmkapis 2–3 kuud.
Marineeritud peet sobib ideaalse kooslusena liharikaste maasuitsulihaga ahjuvorstide kõrvale.
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa