EST

Retseptid

Marineeritud peedid ingveriga

Neljale-kuuele

Koostisosad

500 g punaseid peete
u 3 cm värsket ingverit
2,5 dl vett
1,5 dl suhkrut
2 sl 30% äädikat
Lihakas ahjuvorst maasuitsulihaga seasooles

Valmistamine

Koori ja viiluta toored peedid imeõhukeselt, võimalusel mandoliiniga. Koori ja viiluta ka ingver. Kuumuta vesi, suhkur ja ingver keemiseni ja sega, kuni suhkur on lahustunud. Lisa äädikas ja sega läbi. Lase marinaadil jahtuda. Täida klaaspurk viilutatud peetidega, kalla peale marinaad ja lase seista külmas vähemalt 2 tundi. Säilib külmkapis 2–3 kuud.

Marineeritud peet sobib ideaalse kooslusena liharikaste maasuitsulihaga ahjuvorstide kõrvale.

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa