EST

Retseptid

Mehhiko lihapallid küüslaugu ja punase veini kastmega

Tase: null

Koostisosad

600 g Kodune hakkliha
Lihapallid:
1/2 pakki Santa Maria Tex Mex Taco maitseainesegu
umbes 2sl mais
umbes 2sl Kidney või valgeid ube
1/2tk hakitud punane sibul
1sl või maitse järgi värske hakitud koriander
1tk muna
1sl saiakuubikud
õli praadimiseks
Kastme valmistamiseks:
1/2 purki Santa Maria Tex Mex Küüslaugusalsat
2-3 tilka Santa Maria Tex Mex terav tšillikaste
1dl vesi
1dl punane vein
1/2tl Santa Maria pune

Valmistamine

Sega hakkliha, maitseainesegu ja teised ained ühtlaseks massiks.
Vormi lihapallid, võttes 1 lihapalli tegemiseks 1sl hakklihamassi. Prae lihapallid pannil õlis või keeda neid otse kastmes.
Kastme tegemiseks sega kõik kastmeained. Lisa kohe ka lihapallid ja hauta madalal temperatuuril 30 minutit.

NB: Soovi korral võib kasutada ka eelnevalt küpsetatud lihapalle, hästi sobivad näiteks Rakvere lihapallid. Kui pallid on eelnevalt küpsetatud, hauta kastet kõigepealt 15 minutit, seejärel lisa lihapallid ja hauta veel 15 minutit.

Serveeri lihapalle spagettide või värske saia ja salatiga.