Retseptid
Mehhiko lihapallid küüslaugu ja punase veini kastmega
Tase: null
Koostisosad
600 g | Kodune hakkliha |
Lihapallid: | |
1/2 pakki | Santa Maria Tex Mex Taco maitseainesegu |
umbes 2sl | mais |
umbes 2sl | Kidney või valgeid ube |
1/2tk | hakitud punane sibul |
1sl või maitse järgi | värske hakitud koriander |
1tk | muna |
1sl | saiakuubikud |
õli praadimiseks | |
Kastme valmistamiseks: | |
1/2 purki | Santa Maria Tex Mex Küüslaugusalsat |
2-3 tilka | Santa Maria Tex Mex terav tšillikaste |
1dl | vesi |
1dl | punane vein |
1/2tl | Santa Maria pune |
Valmistamine
Sega hakkliha, maitseainesegu ja teised ained ühtlaseks massiks.
Vormi lihapallid, võttes 1 lihapalli tegemiseks 1sl hakklihamassi. Prae lihapallid pannil õlis või keeda neid otse kastmes.
Kastme tegemiseks sega kõik kastmeained. Lisa kohe ka lihapallid ja hauta madalal temperatuuril 30 minutit.
NB: Soovi korral võib kasutada ka eelnevalt küpsetatud lihapalle, hästi sobivad näiteks Rakvere lihapallid. Kui pallid on eelnevalt küpsetatud, hauta kastet kõigepealt 15 minutit, seejärel lisa lihapallid ja hauta veel 15 minutit.
Serveeri lihapalle spagettide või värske saia ja salatiga.