Mesine seakaelakarbonaad küüslaugu, sinepi ja jõhvikatega

6
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa

Koostisosad

700-800 g Seakaelakarbonaad
Marinaad:
1 sl mett
2 sl kanget sinepit
2 suurt küüslauguküünt
1 dl jõhvikaid (võivad olla ka külmutatud)
värskelt jahvatatud musta pipart ja soola

Valmistamine

Purusta marinaadiks jõhvikad ja küüslauk, sega hulka sinep ning mesi. Maitsesta lihatükk igalt poolt soola ja pipraga, tõsta koos marinaadiga küpsetuskotti ning lase üle öö külmkapis maitsestuda. Tõsta liha 1–2 tundi enne küpsetamist toatemperatuurile, lõika koti ülemisse nurka väike õhuauk ning küpseta ahjus 160 kraadi juures 1 tund. Lõika küpsetuskott pealt lahti, suurenda ahju kuumus 220 kraadini ning pruunista liha 5–10 minutit. Lase prael enne lahtilõikamist 15 minutit puhata ja lõika viiludeks. Serveeri kartulite ja põneva talvesalatiga. Kartulite kõrvale kuumuta küpsetuskotis olev maitsev kaste vähese rõõsa koorega keemiseni ning maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga.