EST

Retseptid

Mini-burgerid

Suvikõrvitsalisand teeb kotletid mahlasemaks, kuid maitse tervislikku koostisosa ei reeda. Kotletid võid asendada ka American burgeriga veiselihast – need sobivad väiksemate burgerite vahele samuti hästi.

Koostisosad

400 g Kodune hakkliha
1 küüslauguküüs, hakitud
3 rohelise sibula vart, hakitud
pool keskmist (u 150 g) suvikõrvitsat, riivitud
1 sl hakitud värsket tilli
1 sl hakitud värsket peterselli
1 sl kuivatatud tüümiani
1 tl meresoola
musta pipart
Kaste:
1 dl kvaliteetset majoneesi
2 sl head ketšupit
Serveerimiseks:
8 väikest täisterakuklit
8 viilu juustu
kurgi- ja tomativiile, lehtsalatit, lutserniidusid

Valmistamine

Sega riivitud suvikõrvits poole teelusikatäie soolaga ja jäta mõneks minutiks seisma. Niikaua sega kokku ülejäänud koostisained. Pigista suvikõrvitsast välja nii palju vedelikku kui jaksad ja lisa see hakklihasegule. Sega hoolega läbi ja vormi kotletipätsid, mis suuruselt väikese kukli vahele sobiksid. Pruunista need keskmiselt kuumal pannil õli sees paar minutit mõlemalt poolt ja tõsta 180 kraadisesse ahju 10 minutiks järelküpsema. Niikaua valmista ette köögiviljad, sega kokku kaste ja viiluta juust. Lõika kuklid pooleks ja lase ahjus paari minuti jooksul soojaks. Seejärel kata saiapoolikud kastmega, lisa alumisele poolele salatileht, kotlet, juust, kurk, tomat ja idud ning tõsta peale ülemine pool. Vajuta burger kergelt kokku ja kinnita grilltikuga. Toimi samuti teiste hamburgeritega ja serveeri.

Retsept ja foto: Britt Paju