Retseptid
Minilihapallid fenkoli ja punase sibulaga
Kahele
Koostisosad
400 g | Kodune hakkliha |
1 | fenkol |
2-3 | punast sibulat |
veidi apelsini- või õunamahla | |
1 tl | suitsupaprikat |
soola, pipart, suhkrut | |
0,5 tl | fenkoliseemneid |
Soovi korral: | |
1 tl | tšillihelbeid |
1 | küüslauguküüs |
rosmariini | |
1 | muna |
2 | saiaviilu |
1 klaas | piima |
veidi jahu | |
Praadimiseks: | |
õli |
Valmistamine
Lõika fenkol ja sibul sektoriteks. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta pannil õli ja pruunista need pannil. Lisa umbes pool klaasi kas apelsini- või õunamahla ja hauta kaane all u 7-8 minutit. Vala piim saiale ja jäta see veidikeseks ajaks kõrvale.
Seejärel võta ette hakkliha ja maitsesta soola ja pipraga. Ning veidikese suhkruga. Lisa veel hästi peeneks hakitud küüslauk ja 1 tl suitsupaprikat. Kõige lõpuks fenkoliseemned ja tšillihelbed.
Haki röstitud fenkol ja sibul peeneks ja lisa hakklihasegule. Lisa üks muna ja piimas leotatud sai. Ja umbes 1 spl jahu. Seejärel pane segu pritskotti ja pritsi otse peopesale.
Praadimisel viska õli sisse rosmariinioksad, see annab viimase lihvi maitsele. Pisikesed lihapallid ei vaja kaua praadimist, 5-6 minutist täiesti piisab.
Retsept ja foto: Kairi Tähe, https://www.mustmakroon.ee/