Minilihapallid fenkoli ja punase sibulaga

2
Retsept: Kairi Tähe, Foto: Kairi Tähe

Koostisosad

400 g Kodune hakkliha
1 fenkol
2-3 punast sibulat
veidi apelsini- või õunamahla
1 tl suitsupaprikat
soola, pipart, suhkrut
0,5 tl fenkoliseemneid
Soovi korral:
1 tl tšillihelbeid
1 küüslauguküüs
rosmariini
1 muna
2 saiaviilu
1 klaas piima
veidi jahu
Praadimiseks:
õli

Valmistamine

Lõika fenkol ja sibul sektoriteks. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta pannil õli ja pruunista need pannil. Lisa umbes pool klaasi kas apelsini- või õunamahla ja hauta kaane all u 7-8 minutit. Vala piim saiale ja jäta see veidikeseks ajaks kõrvale.

Seejärel võta ette hakkliha ja maitsesta soola ja pipraga. Ning veidikese suhkruga. Lisa veel hästi peeneks hakitud küüslauk ja 1 tl suitsupaprikat. Kõige lõpuks fenkoliseemned ja tšillihelbed.

Haki röstitud fenkol ja sibul peeneks ja lisa hakklihasegule. Lisa üks muna ja piimas leotatud sai. Ja umbes 1 spl jahu. Seejärel pane segu pritskotti ja pritsi otse peopesale.

Praadimisel viska õli sisse rosmariinioksad, see annab viimase lihvi maitsele. Pisikesed lihapallid ei vaja kaua praadimist, 5-6 minutist täiesti piisab.