EST

Retseptid

Miniverivorstikesed küüslauguse ahjukõrvitsaga

Neljale

Koostisosad

1 pakk (450 g) Miniverivorstikesed kõrvitsaga
800 g puhastatud kõrvitsat
2 sl külmpressitud oliiviõli
2-3 küüslauguküünt
50 g riivitud juustu
soola
2 sl magusteravat tšillikastet
Serveerimiseks:
1 pakk (140 g) Prosciutto peekon
Soovi korral:
pohlamoosi

Valmistamine

Puhasta kõrvits seemnetest ning koori ja tükelda see suurteks kuubikuteks (u 2 x 2 cm). Laota kõrvitsakuubikud tagine-poti põhja. Nirista oliiviõliga üle ja maitsesta soolaga.

Rösti 180 kraadi juures ilma kaaneta 5 minutit. Purusta küüslauguküüned ning sega koos juustuga kõrvitsate hulka. Soovi korral nirista peale magusterav tšillikaste. Lükka kõrvitsad kokku ja lisa vormi ka verivorstid (lõika need enne üksteise küljest lahti). Küpseta kaane all u 20 minutit kõike koos, kuni verivorstid on küpsed ja kõrvitsakuubikud pehmed, aga siiski veel meeldivalt krõmpsud. Pruunista pannil ka peekoniribad ja serveeri kõike koos otse potist. Puista üle hakitud värske peterselliga.

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa