EST

Retseptid

Muna-peekonivormikesed spargli ja pestoga

kahele kuni neljale

Koostisosad

4 viilu Itaaliapärane toorsuitsupeekon
4 muna
4 sparglit
4 tl (karulaugu) pestot*

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 kraadini. Aseta muffinivormi põhja peekoniviilud. Järgi vormi kuju nii et viilud jääksid põhjale nagu väikesed kausid. Murra sparglitelt ära puitunud varreosad ja tõmba köögiviljakoorijaga sparglist õhukesed ribad. Seda on lihtsam teha kui toetad spargli lõikelauale. Tõsta sparglikrussid peekoniviiludele, lisa igasse vormi 1 tl pestot ja löö sisse ka üks muna. Küpseta u 10 minutit ning lase paar minutit vormis veel taheneda. Kui soovid kõvemat muna lisa küpsetusajale veel paar minutit. Serveeri koos värske salatiga.

*) kui pestot käepärast ei juhtu olema, võid kasutada ka ürdiõli. Selleks haki värskeid ürte (till, petersell, basiilik või ka karulauk), lisa soola, sorts sidrunimahla ja silma järgi õli nind surista saumikseriga ühtlaseks. Ülejääki saad kasutada näiteks värsketes salatites.

Retsept ja foto: Britt Paju