Retseptid
Nostalgiaburger kapsasalatiga ja köömnetega ahjufriikartulid
Koostisosad
4 | Eesti Pagari Burgerikuklit |
4 tk | Klassikaline grillburger veiselihast |
8 viilu | Cheddari juustu |
8 sl | Felix Burgerikastet |
Kapsasalat: | |
300 g | värsket kapsast |
10 cm jupp | porru heledamat varreosa |
0,5 | keskmise suurusega õuna |
0,5 tl | soola |
2 sl | majoneesi |
tilli | |
Ahjufriikartulid: | |
8 | värsket kartulit |
0,75 tl | meresoola |
1-2 sl | õli |
0,5 tl | köömneid |
serveerimiseks Felixi ketšupit ja Kartulikastet |
Valmistamine
Kapsasalati valmistamiseks lõika kapsas õhukesteks ribadeks, sega soolaga ja jäta mõneks minutiks kaussi seisma. Poolita ja viiluta porru varreosa, riivi õun jämedalt ja haki till ning lisa need kapsale. Sega majoneesiga läbi.
Ahjufriikartulite valmistamiseks lõika pestud kartulid sektoriteks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta soola ja köömnetega ning nirista peale õli. Sega korralikult läbi ning küpsteta 200 kraadises ahjus u 20 minutit.
Kuumuta ahjus ka pihve u 10 minutit.Võid seda teha ka grillil, kuid siis vähenda küpsemisaega u poole võrra. Poole küpsemisaja möödudes keera pihvid ringi ja lisa juust. Kuumuta kergelt ka burgerikuklid. Määri kuklite alumisele osale pool burgerikastme kogusest, tõsta peale juustused pihvid, kapsasalat ning kata ülejäänud kastmega määritud kuklikübaraga. Juurde serveeri ahjufriikartuleid koos kartulikastme ja ketšupiga.
Retsept ja foto: Britt Paju