EST

Retseptid

Oasalat

Koostisosad

1 pakk Ahjupraad ploomidega küpsetuskotis
1 suur õun või 10 väikest paradiisiõuna
300 g varssellerit
80 g musti kuivatatud ploome
1 purk ehk 400 g punaseid Kidney ube
peotäis hakitud lehtpeterselli
1 punane tšilipipar
Kaste:
1 sl sidruni mahla
3 sl oliiviõli
1 tl karrit
soola ja purustatud rohelist pipart

Valmistamine

Tükelda õun ja varsseller piklikeks peenteks kangideks. Haki tsillipipar, eemalda enne seemned. Nõruta oad ja loputa hoolsalt sõelal. Lõika ka ploomid ribadeks. Sega kõik salatiained omavahel. Sega kokku ka kastmeained ja sega salatiga. Naudi koos ahjupraega!

Retsept: Lia Virkus

Foto: Jaan Heinmaa