EST

Retseptid

Panniroog karulauguga seavälisfilee, maapirni ja seentega

Neljale

Koostisosad

1 pakk Seavälisfileest ribad karulauguga
200 g kartuleid (või eelmise päeva keedukartuleid)
200 g maapirni
150 g kukeseeni või šampinjone
Praadimiseks:
veidi võid või õli
Soovi korral serveerimiseks:
hakitud murulauku, riivitud porgandit ja hapukoort

Valmistamine

Kõige kiiremini valmib roog, kui kasutad eelmisest päevast järele jäänud keedukartuleid. Kui neid aga pole, siis pese värsked kartulid ja maapirnid ning küüri korralikult puhtaks. Vajadusel koori. Viiluta ja säilita kuni praadimiseni külmas vees. Puhasta seened majapidamispaberi või pintsli abil ja poolita või lõika ampsu-suurusteks tükkideks, kui seened on suuremat sorti.

Et kartulid pannil kiiremini küpseksid ja krõbedamad saaksid, vala need potti koos keeva veega ning keeda u 8 minutit. Kurna. Samal ajal kui kartulid keevad, kuumuta pannil õli sees fileeribasid u 4-5 minuti jooksul, kuni need on kergelt pruunistunud. Lisa seened ja kuumuta veel sama kaua. Eemalda liha ja seened pannilt, lisa vajadusel veidi rasvainet ning kartulid ja maapirniviilud. Maitsesta vähese soolaga ja prae u 8 minuti jooksul kuldpruuniks, vahepeal segades. Lisa liha ja seenesegu, kuumuta kõik koos veel korraga läbi.

Serveerimisel puista soovi korral peale murulauku ja serveeri koos hapukoore ja riivitud porgandiga.

Retsept ja foto: Britt Paju