EST

Retseptid

Peekoni–pikkpoiss hapukapsapadjal

Peekon lisab hakklihapätsile mõnusat maitsekust, kaunista ka pealt peekoniribadega. Küpseta pikkpoissi malmpotis hapukapsapadjal, samal ajal pane teise vormiga ahju ka kartulid. Retsept on mõeldud kuuele kuni kaheksale inimesele.

Koostisosad

150 g Ameerikapärane toorsuitsupeekon
1,5 l hapukapsast (soovitavalt omavalmistatud)
Pikkpoiss:
700 g Kodune hakkliha
150 g Ameerikapärane toorsuitsupeekon
1 suur sibul
2,5 dl piima või vett
3 saiaviilu
2 muna
soola ja musta pipart
Kaunistuseks:
peotäis (külmutatud) pohli

Valmistamine

Haki peekon ja sibul. Leota piimas saiaviile 5-10 minutit. Sega hakkliha hulka leotatud sai koos piimaga, munad, hakitud sibul ja peekon. Maitsesta soola ja pipraga. Sõtku sitke tainas ja vormi piklik lihapäts. Kata kaunilt peekoniribadega.
Pane kapsas malmpoti põhja, lisa paar dl vett. Laota kapsale peekonisse mähitud pikkpoiss, kata kaanega ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit. Eemalda kaas ja küpseta veel 30 minutit või rohkemgi, kuni pikkpoiss on pealt kenasti kuldpruun ja krõbe. Valmis toidule puista peale pohlad ja serveeri näiteks krõbedate ahjukartulitega.

Retsept Lia Virkus, foto: Jaan Heinmaa