Retseptid
Peekoni–pikkpoiss hapukapsapadjal
Peekon lisab hakklihapätsile mõnusat maitsekust, kaunista ka pealt peekoniribadega. Küpseta pikkpoissi malmpotis hapukapsapadjal, samal ajal pane teise vormiga ahju ka kartulid. Retsept on mõeldud kuuele kuni kaheksale inimesele.
Koostisosad
150 g | Ameerikapärane toorsuitsupeekon |
1,5 l | hapukapsast (soovitavalt omavalmistatud) |
Pikkpoiss: | |
700 g | Kodune hakkliha |
150 g | Ameerikapärane toorsuitsupeekon |
1 | suur sibul |
2,5 dl | piima või vett |
3 | saiaviilu |
2 | muna |
soola ja musta pipart | |
Kaunistuseks: | |
peotäis (külmutatud) pohli |
Valmistamine
Haki peekon ja sibul. Leota piimas saiaviile 5-10 minutit. Sega hakkliha hulka leotatud sai koos piimaga, munad, hakitud sibul ja peekon. Maitsesta soola ja pipraga. Sõtku sitke tainas ja vormi piklik lihapäts. Kata kaunilt peekoniribadega.
Pane kapsas malmpoti põhja, lisa paar dl vett. Laota kapsale peekonisse mähitud pikkpoiss, kata kaanega ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit. Eemalda kaas ja küpseta veel 30 minutit või rohkemgi, kuni pikkpoiss on pealt kenasti kuldpruun ja krõbe. Valmis toidule puista peale pohlad ja serveeri näiteks krõbedate ahjukartulitega.
Retsept Lia Virkus, foto: Jaan Heinmaa