EST

Retseptid

Peekonivardad vürtsika vahtrasiirupiga

Koostisosad

400 g Ameerikapärase toorsuitsupeekoni vardad
2 sl vahtrasiirupit
0,5 tl paprikapulbrit
0,25 tl cayenne’i pipart

Valmistamine

Sega vahtrasiirup paprikapulbri ja pipraga. Grilli peekonivardaid keskmisel kuumusel, kuni need hakkavad kergelt pruunistuma ja pintselda alles seejärel maitsestatud vahtrasiirupiga. Grilli veel mõne minuti jooksul ja serveeri.

Pildil olevate lehtkapsakrõpsude valmistamiseks kuumuta ahi pöördõhul 180 kraadini. Puhasta lehtkapsas rootsudest, rebi väiksemateks tükkideks ja sega vähese koguse oliiviõli, palsamiäädika ja soolaga. Korraga pane ahjuplaadile ainult üks kiht lehtkapsast ja kuumuta u 5 minutit. Eemalda krõbedad kapsad ja vajadusel pista pehmemad veel minutiks-paariks ahju.

Retsept ja foto: Britt Paju