Pikkpoiss majoneesi-juustukattega

6-8
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa

Koostisosad

1 kg Kodune hakkliha
1 dl riivsaia
2,5 dl vett või piima
2 väikest sibulat
soola ja musta pipart
2 tl kuivatatud punet või basiilikut
Peale:
3 sl majoneesi
1 dl riivitud juustu
Peale:
1 kg kartuleid
500 g porgandeid
oliiviõli
kuivatatud ürte, nt punet või basiilikut

Valmistamine

Kalla riivsaiale piim või vesi ja lase paisuda. Lisa kooritud ja hakitud sibulad, hakkliha ja maitseained. Sega ühtlaseks tainaks ning tõsta fooliumiga vooderdatud piklikku ahjuvormi või ahjuplaadile. Laota peale majonees ja puista üle riivitud juustuga. Koori kartulid ja porgandid ja sega kausis oliiviõliga. Maitsesta soola ja pipra ja ürtidega. Laota pika poisi kõrvale.

Küpseta 190-kraadises ahjus 50–60 minutit või kuni päts on pealt kaunilt pruun ja seest küps, kartulid ja porgandid pehmed.Pikkpoiss on valmis, kui selle keskkohta puust tikku torgates eraldub sealt selget ja värvitut vedelikku.