EST

Retseptid

Pikkpoiss kinoa ja peekoniga

Koostisosad

800 g Rakvere hakkliha
1 dl kinoad
2 muna
1 sibul
2 küüslauguküünt
5 Ameerikapärane toorsuitsupeekon
1 dl puljongit
soola, pipart
Õli praadimiseks ja vormi määrimiseks

Valmistamine

Lase kinoa koos 2 dl veega paariks minutiks keema, seejärel kata kaanega ja keera tuli maha. Lase u 10 minutit nii seista, seejärel klopi kahvliga kohevaks ja maitsesta kergelt soolaga. Haki sibul, küüslauk ja 2 peekoniviilu ning kuumuta neid koos pannil u 5 minutit, kuni sibul on pehmenenud ja peekon pruunistunud. Sega kokku kinoa, hakkliha, munad ja sibula-peekonisegu. Lisa puljong ja maitsesta soola-pipraga. Määri keeksivorm või sama suur küpsetusnõu korralikult õliga ja täida hakklihaga. Lao peale üle jäänud peekoniviilud ja küpseta 180-kraadises ahjus u 40 minutit. Seejärel tõsta kuumus 200-ni ja pruunista peekon u 10 minuti jooksul. Lase hakklihavormil enne serveerimist u 10 minutit vormis taheneda.
• Võid valmistada samamoodi muffinivormis ka väikesed hakklihavormid ning soovi korral täita need keedetud vutimunadega. Sel juhul küpseta vorme vaid 25 minutit.

Retsept & foto: Britt Paju