Retseptid
Pikkpoiss kinoa ja peekoniga
Koostisosad
800 g | Rakvere hakkliha |
1 dl | kinoad |
2 | muna |
1 | sibul |
2 | küüslauguküünt |
5 | Ameerikapärane toorsuitsupeekon |
1 dl | puljongit |
soola, pipart | |
Õli praadimiseks ja vormi määrimiseks |
Valmistamine
Lase kinoa koos 2 dl veega paariks minutiks keema, seejärel kata kaanega ja keera tuli maha. Lase u 10 minutit nii seista, seejärel klopi kahvliga kohevaks ja maitsesta kergelt soolaga. Haki sibul, küüslauk ja 2 peekoniviilu ning kuumuta neid koos pannil u 5 minutit, kuni sibul on pehmenenud ja peekon pruunistunud. Sega kokku kinoa, hakkliha, munad ja sibula-peekonisegu. Lisa puljong ja maitsesta soola-pipraga. Määri keeksivorm või sama suur küpsetusnõu korralikult õliga ja täida hakklihaga. Lao peale üle jäänud peekoniviilud ja küpseta 180-kraadises ahjus u 40 minutit. Seejärel tõsta kuumus 200-ni ja pruunista peekon u 10 minuti jooksul. Lase hakklihavormil enne serveerimist u 10 minutit vormis taheneda.
• Võid valmistada samamoodi muffinivormis ka väikesed hakklihavormid ning soovi korral täita need keedetud vutimunadega. Sel juhul küpseta vorme vaid 25 minutit.
Retsept & foto: Britt Paju