EST

Retseptid

Piprase ürdipeekoni suupisted

Tase: null

Koostisosad

u 600g Peekon
2tk sibul
4tk küüslauguküüs
1tl piprasegu
1tk sidruni mahl
1dl oliiviõli
2sl mesi
sool
serveerimiseks musta leiba, maitsestamata jogurtit ja rohkelt ürte (sibulat, murulauku)

Valmistamine

Lõika kamar pealt ruuduliseks. Viiluta sibulad ja küüslaugud õhukesteks seibideks, pane lihatükist veidi suuremasse nõusse ja tõsta liha sinna peale. Sega ülejäänud marinaadiained omavahel kokku ja kalla lihatükile. Loksuta aeg-ajalt kaussi, et marinaad pääseks igast küljest liha maitsestama. Küpseta liha 225-kraadises ahjus pool tundi, kuni kamar muutub krõbedaks. Mida rohkem on kamara all rasva, seda krõbedam ja muredam koorik tuleb. Alanda kuumus 190 kraadile ja küpseta veel pool tundi. Maitsesta kamarat soolaga ning lõika liha ruutude järgi tükkideks. Samal ajal prae marinaadist järele jäänud sibula- ja küüslaugurattad õli-võisegus kuldseks. Tõsta pannilt veidi lihamahla jogurti hulka. Lisa julgelt hakitud ürte ja kui soovid, soola. Aseta lihatükid leivaviilule, paku juurde jogurtikastet ja praetud sibulasegu.