EST

Retseptid

Pruuni tatra salat

Serveerimissoovitus: Põnev lisand vorstidele on maitserohke PRUUNI TATRA SALAT.

Koostisosad

2 dl pruuni tatart
3 varsselleri vart
2 röstitud paprikat (võib olla ka 350 g konserv)
1 kollane paprika
1,5 dl marineeritud punaseid sibulaid (nt Põltsamaa Felix)
2 küüslauguküünt
2 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
Sinepiseemnetega toorvorst lambasooles

Valmistamine

Keeda tatar pehmeks. Nõruta sõelal ning jahuta. Tükelda seller ja paprikad. Purusta küüslauguküüned ja sega kokku teiste ainetega. Lisa oliiviõli ning maitsesta salat soola ja musta pipraga. Marineeritud sibulad annavad salatile oma hea maitsenüansi!

Erilise maitseelamuse lisab roale grillitud lavašš pesto ja juustuga.

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa