EST

Retseptid

Pühade pikkpoiss

Tase: null

Koostisosad

500 g EXTRA PROTEIN POWER veisehakkliha
1 tk sibul
1 tk saiaviil
1 tk muna
1 tl kuivatatud pune
1 dl pohl
4 dl vasikalihapuljong
1 dl portvein
1 sl pohlamoos
1 tk küüslauguküüs
1 tl või

Valmistamine

1. Sega omavahel hakkliha, hakitud sibul, väheses vees leotatud saiaviil, muna ja maitseained.
2. Lisa ettevaatlikult lisades pohlad.
3. Tõsta mass võitatud piklikusse keeksivormi. Küpseta 175 kraadises ahjus 45 minutit.
4. Kastme valmistamiseks sega kõik kastme ained kastrulis ja kuumuta keemiseni. Keeda keskmisel kuumusel, kuni kaste keeb kokku paksemaks siirupitaoliseks kastmeks.
5. Kurna läbi sõela, lisa või ja hoia kuni serveerimiseni soojas.

Paku kõrvale näiteks kartulipüreed või ahjukartuleid.