EST

Retseptid

Punane kapsas tšilli, rosinate ja granaatõunaga

Kuuele-kaheksale

Koostisosad

1 väike punane tšillipipar
600 g punast kapsast
2 küüslauguküünt
2 sl (tamari) soja
0,5 dl oliiviõli
2 sl vedelat mett
1 sl õunasiidriäädikat
1 dl rosinaid
1 granaatõun
soovi korral soola ja musta pipart
Serveerimiseks:
suur peotäis hakitud värsket koriandrit või lehtpeterselli

Valmistamine

Lõika kapsas peenteks ribadeks ühte suuremasse kaussi. Koori ja riivi küüslauk, haki tšillipipar peeneks. Sega lusikaga väikses kausis omavahel soja, õli, mesi, riivitud küüslauk, tšilli ja õunasiidriäädikas. Lisa kapsale ning sega kätega nii kaua, kuni kapsas on pehme ja kastmega segunenud.

Lase 15 minutit maitsestuda, lisa rosinad, granaatõunaseemned ja hakitud maitseroheline. Serveeri kuuma seapraega.

 

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa