Retseptid
Punane kapsas tšilli, rosinate ja granaatõunaga
Kuuele-kaheksale
Koostisosad
1 | väike punane tšillipipar |
600 g | punast kapsast |
2 | küüslauguküünt |
2 sl | (tamari) soja |
0,5 dl | oliiviõli |
2 sl | vedelat mett |
1 sl | õunasiidriäädikat |
1 dl | rosinaid |
1 | granaatõun |
soovi korral soola ja musta pipart | |
Serveerimiseks: | |
suur peotäis hakitud värsket koriandrit või lehtpeterselli |
Valmistamine
Lõika kapsas peenteks ribadeks ühte suuremasse kaussi. Koori ja riivi küüslauk, haki tšillipipar peeneks. Sega lusikaga väikses kausis omavahel soja, õli, mesi, riivitud küüslauk, tšilli ja õunasiidriäädikas. Lisa kapsale ning sega kätega nii kaua, kuni kapsas on pehme ja kastmega segunenud.
Lase 15 minutit maitsestuda, lisa rosinad, granaatõunaseemned ja hakitud maitseroheline. Serveeri kuuma seapraega.
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa