Retseptid
Punase kapsa salat fenkoli ja sinihallitusjuustuga ja vale-lõkkekartul
Koostisosad
Salat: | |
0,5 | punast kapsast |
1 | porgand |
0,5 | fenkolit |
u 5 cm | porruvarre alumist valget osa |
4 sl | majoneesi |
100 g | sinihallitusjuustu |
sorts | sidrunimahla |
soola, pipart | |
Lõkkekartul: | |
4 | suuremat keedetud noort kartulit |
4 tl | võid |
soola, tüümianioksi | |
American tammesuitsuses marinaadis šašlõkk |
Valmistamine
Haki kapsas võimalikult peenteks ribadeks. Viiluta porru ja fenkol õhukeselt ja riivi porgand jämeda riiviga. Sega köögiviljad kokku ja maitsesta kergelt soolaga. Sega omavahel majonees sidrunimahl ja pudista sekka pool juustust. Sega salatiga ja maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga. Tõsta serveerimiskaussi ja pudista peale ülejäänud juust.
Lõkkekartulite valmistamiseks lõika kartulitele üpris sügav rist, maitsesta soolaga ja tõsta igale kartulile võitükk ja mõned tüümianioksad. Mässi kartulid ükshaaval fooliumisse ja küpseta hõõguvatel sütel u 20 minutit. Serveeri salatit ja kartuleid koos Rakvere American tammesuitsuses marinaadis šašlõkiga.
Retsept ja foto: Britt Paju