EST

Retseptid

Riisi-hakklihatäidisega paprikad

Tase: null

Koostisosad

400g Kodune hakkliha
6 tk Paprika
1 tk Sibul
1 tk Porgand
2 sl Tomatipasta
1 klaas Valge vein
6 tk mündilehed
1 klaas Jasmiini riis
Õli praadimiseks
sool, pipar

Valmistamine

Lõika paprikatel ”mütsid” maha ja tee noa abil seest puhtaks. Riivi porgandja haki sibul peeneks. Pane hakkliha oliiviõliga praadima ja kui see on poolenisti valmis, lisa porgand ja sibul ning prae edasi. 3–4 minuti pärast lisa tomatipasta ja prae veel umbes 3 minutit. Lisa 4–5 supilusikat valget veini ja hauta veel 4–5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa peeneks hakitud münt. Keeda riis ja lisa hakklihale. Täida paprikad hakkliha-riisitäidisega ja pane ahjuplaadile. Vala ülejäänud vein plaadipõhjale, pane paprikatele ”mütsid” tagasi pähe ja küpseta 180º juures 10–15 minutit.