Retseptid
Riisisalat maisi, paprika ja värske kurgiga
Neljale-kuuele
Koostisosad
Äädikamarinaadis šašlõkk | |
150 g | riisi |
2 dl | konserveeritud maisi |
1 | punane paprika |
2 | väikest kurki |
lehtpeterselli | |
Kaste: | |
2 dl | majoneesi |
1 dl | hapukoort |
sidrunipipart | |
Soovi korral: | |
0,5 tl | kurkumit |
Valmistamine
Pese riis sõelal külma vee all ja keeda peaaegu pehmeks ehk al dente. Lase nõrguda ja jahtuda. Haki paprika ja kurk väikesteks maisiterade suurusteks kuubikuteks. Haki ka petersell. Sega kokku kastme koostisosad, maitsesta sidrunipipra ja soovi korral ka kurkumiga. Sega kokku salati komponentidega ning maitsesta vajadusel veel soola või sidrunipipraga.
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa