EST

Retseptid

Roheline burger grillitud suvikõrvitsa ja avokaadoga

Neljale

Koostisosad

4 Leiburi Burgerikuklit seesamiseemnetega
400 g EXTRA PROTEIN POWER veisehakkliha
1 küüslauguküüs
Paar peotäit (50 g) spinatiseemneid + mõned lehed iga burgeri vahele
4 viilu Epiim Eesti juustu
1 suvikõrvits
1 avokaado
2 sl tüümianilehti
1 sl sidrunimahla
veidi õli
Kaste:
1 sl Felix Malbe sinepit
3 sl majoneesi
3 sl Kreeka jogurtit
1 sl sidrunimahla
1 tl tüümianilehti

Valmistamine

Vala spinatilehtedele kuum vesi ja lase minutike seista. Kurna, loputa kiirelt jääkülma veega ja pressi käte vahel liigne vesi spinatist välja. Haki saadud spinatitomp võimalikult peeneks ja sega hakkliha ja läbi küüslaugupressi surutud küüslauguga. Maitsesta hakkliha soola-pipraga, lisa 1 sl tüümianilehti  ja sega korralikult läbi. Vormi saadud massist 4 ühesuurust burgerikotletti, mis oleksid läbimõõdult õige veidi suuremad kui burgerikukkel, sest kuumuse mõjul kotleti mõõt veidi kahaneb.

Sega kokku kaste ja viiluta suvikõrvits pikkupidi paari u poole sentimeetri laiuselt. Maitsesta soolaga ja määri kergelt õliga.

Grilli burgerikotlette  u 2-3 minutit ühe poole kohta. Ümber pöörates tõsta kotletile juust ja lase sellel sulada, kuni kotlet küpseb. Grilli kiirelt nii minuti jooksul suvikõrvitsaviilud ja soojenda kuklipooled. Puista grillitud suvikõrvitsatele järele jäänud tüümianilehed  ja nirista üle sortsu sidrunimahlaga.

Burgerite kokkupanemiseks määri burgeripooltele kaste, tõsta alumistele kuklipooltele kotletid ja nendele viilutatud avokaado. Voldi peale suvikõrvitsaviilud ja lisa mõned spinatilehed. Kata ülemise kuklipoolega ja kinnita soovi korral grilltikkudega.

Retsept ja foto: Britt Paju