EST

Retseptid

Roheline pennesalat

Neljale

Koostisosad

300 g pennemakarone
2 küüslauguküünt
kimp tilli ja lehtpeterselli
2 suurt peotäit basiilikulehti
suur peotäis rukolat
0,5 dl oliiviõli
0,5 dl seedermänniseemneid
soola, musta pipart
parmesani
Šašlõkivorst lambasooles

Valmistamine

Keeda makaronid rohkes soolases vees al dente, loputa külma veega ja sega vähese õliga läbi. Haki ürdid ja küüslauk hästi peeneks (võid kasutada ka saumiksrit või minilõikurit) ning sega koos ülejäänud õliga makaronide hulka. Rösti seedermänniseemned kuival kuumal pannil. Maitsesta salat soola ja pipraga, puista üle seedermänniseemnete ja riivitud parmesaniga. Serveeri otse grillilt tulnud šašlõkivorstidega.

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa