Retseptid
Roheline pennesalat
Neljale
Koostisosad
300 g | pennemakarone |
2 | küüslauguküünt |
kimp | tilli ja lehtpeterselli |
2 suurt peotäit | basiilikulehti |
suur peotäis | rukolat |
0,5 dl | oliiviõli |
0,5 dl | seedermänniseemneid |
soola, musta pipart | |
parmesani | |
Šašlõkivorst lambasooles |
Valmistamine
Keeda makaronid rohkes soolases vees al dente, loputa külma veega ja sega vähese õliga läbi. Haki ürdid ja küüslauk hästi peeneks (võid kasutada ka saumiksrit või minilõikurit) ning sega koos ülejäänud õliga makaronide hulka. Rösti seedermänniseemned kuival kuumal pannil. Maitsesta salat soola ja pipraga, puista üle seedermänniseemnete ja riivitud parmesaniga. Serveeri otse grillilt tulnud šašlõkivorstidega.
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa