Retseptid
Röstbaklažaani salat paprika ja tomatiga
Koostisosad
500 g | baklažaani |
1 | punane paprika |
150 g | kollaseid või punaseid kirsstomateid |
2 | varssellerit |
värsket koriandrit või lehtpeterselli | |
Kaste: | |
3 sl | oliiviõli |
1 | väikese sidruni mahl |
1-2 | küüslauguküünt |
soola ja pipart | |
~1,5 kg | Ribitükid punases marinaadis |
Valmistamine
Lõika baklažaanid pikuti viiludeks. Küpseta grillil või rösti ahjus 200 kraadi juures (u 15 minutit), jahuta ja tükelda kuubikuteks. Puhasta paprika seemnetest ja lõika ribadeks, viiluta sellerivarred. Lõika kirsstomatid neljaks sektoriks. Sega omavahel kõik köögiviljad, maitsesta purustatud küüslaugu, soola ja pipraga. Sega hulka sidrunist pressitud mahl ja oliiviõli. Peale puista hakitud koriandrit või lehtpeterselli. Naudi grillikuumade ribide kõrvale.
Retsept: Lia Virkus, foto: Jaan Heinmaa