EST

Retseptid

Röstbaklažaani salat paprika ja tomatiga

Koostisosad

500 g baklažaani
1 punane paprika
150 g kollaseid või punaseid kirsstomateid
2 varssellerit
värsket koriandrit või lehtpeterselli
Kaste:
3 sl oliiviõli
1 väikese sidruni mahl
1-2 küüslauguküünt
soola ja pipart
~1,5 kg Ribitükid punases marinaadis

Valmistamine

Lõika baklažaanid pikuti viiludeks. Küpseta grillil või rösti ahjus 200 kraadi juures (u 15 minutit), jahuta ja tükelda kuubikuteks. Puhasta paprika seemnetest ja lõika ribadeks, viiluta sellerivarred. Lõika kirsstomatid neljaks sektoriks. Sega omavahel kõik köögiviljad, maitsesta purustatud küüslaugu, soola ja pipraga. Sega hulka sidrunist pressitud mahl ja oliiviõli. Peale puista hakitud koriandrit või lehtpeterselli. Naudi grillikuumade ribide kõrvale.

Retsept: Lia Virkus, foto: Jaan Heinmaa