EST

Retseptid

Rukolasalat herneste ja mustikatega

Koostisosad

2-3 suurt peotäit rukolat
2 väikest värsket kurki
1 väike punane sibul
100 –150 g rohelisi herneid (võib ka külmutatud)
100 g rohelisi hernekaunu
3 sl külmpressitud oliiviõli
1 laimi mahl
1 tl vedelat mett
soola, musta pipart
2-3 sl röstitud seedermänniseemneid
100–150 g kultuurmustikaid
kaunistuseks hernevõrseid

Valmistamine

Pese rukola ja kuivata, laota vaagnale. Pese ja tükelda kurgid kuubikuteks, sega õli, mee ja laimimahlaga. Lisa mõni minut keedetud ja jahutatud hernekaunad,  herned (külmutatud herned vala sõelal keeva veega üle) ning kooritud ja õhukesteks poolratasteks lõigatud sibul. Maitsesta soola ja pipraga. Laota segu rukolapadjale. Puista peale mustikaid, seemneid ja mõned hernevõrsed. Paku otse grillilt tulnud maitsva šašlõki juurde!