Retseptid
Rukolasalat herneste ja mustikatega
Koostisosad
2-3 | suurt peotäit rukolat |
2 | väikest värsket kurki |
1 | väike punane sibul |
100 –150 g | rohelisi herneid (võib ka külmutatud) |
100 g | rohelisi hernekaunu |
3 sl | külmpressitud oliiviõli |
1 | laimi mahl |
1 tl | vedelat mett |
soola, musta pipart | |
2-3 sl | röstitud seedermänniseemneid |
100–150 g | kultuurmustikaid |
kaunistuseks hernevõrseid |
Valmistamine
Pese rukola ja kuivata, laota vaagnale. Pese ja tükelda kurgid kuubikuteks, sega õli, mee ja laimimahlaga. Lisa mõni minut keedetud ja jahutatud hernekaunad, herned (külmutatud herned vala sõelal keeva veega üle) ning kooritud ja õhukesteks poolratasteks lõigatud sibul. Maitsesta soola ja pipraga. Laota segu rukolapadjale. Puista peale mustikaid, seemneid ja mõned hernevõrsed. Paku otse grillilt tulnud maitsva šašlõki juurde!