Retseptid
Šašlõki-fajita’d
Koostisosad
1 pakk | American tammesuitsuses marinaadis šašlõkk |
4-8 | tortiljat |
3 | paprikat |
1 | punane sibul |
1 | avokaado |
1-2 | punast tšillit |
1 | suur tomat |
1 | laim |
4 sl | konservmaisi |
koriandrilehti | |
hapukoort (soovi korral) | |
soola, pipart | |
pisut | pisut õli |
Valmistamine
Puhasta sibul ja paprikad ning lõika sektoriteks. Maitsesta laimimahla ja soola-pipraga ning lisa u 1 tl õli. Sega ja lase maitsestuda.
Grilli šašlõkitükke keskmisel kuumusel u 20 minutit. Seejärel kuumuta paprika- ja sibulasektoreid u 5 minuti jooksul, vahepeal keerates, kuni need on peaaegu pehmed. Lõika pisut jahtununa väiksemateks viiludeks. Purusta kahvliga avokaado viljaliha ning maitsesta laimimahla ja soola-pipraga. Haki tšilli ja tomat. Lõpuks viiluta šašlõkitükid, soojenda grillil kergelt tortiljad ja serveeri koos viilutatud liha, avokaadolisandi, grillitud paprika ja sibulaga ning tõsta peale mais, tšilli, tomat ja soovi korral ka pisut hapukoort. Peale pigista veel veidi laimimahla ja puista koriandrilehti. Keera rulli ja naudi. Võid tõsta grillitud-ettevalmistatud koostisosad ka lihtsalt lauale – nii saab igaüks kokku panna endale meelepärase tortilja.
Retsept: Britt Paju, foto: Toomas Tikenberg.