Retseptid
Sealiharullid oa-seenetäidise ja bataadipüreega
Koostisosad
1 pakk | EXTRA PROTEIN POWER õhuke steik |
100 g | külmutatud rohelisi ube |
3 | šampinjoni |
1 | küüslauguküüs |
1-2 | bataati |
1 sl | hakitud peterselli |
suur peotäis lehtkapsalehti | |
veidi sidrunimahla |
Valmistamine
Tõsta liha 30 minutit enne toidu valmistamist külmikust välja. Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori bataat, tükelda ja keeda soolaga maitsestatud vees u 15 minuti jooksul pehmeks. Kurna ja hoia kaane all soojas. Haki seened ja küüslauk. Eemalda lehtkapsalt tugevamad rootsud ning rebi leheosa suupärasteks tükkideks. Kuumuta pannil õli, lisa oad ja seened ning kuumuta minuti jooksul, kuni oad on sulanud. Lisa lehtkapsas ja küüslauk ning kuumuta veel veidi, kuni kapsalehed on pehmenenud. Maitsesta segu kergelt soola-pipraga. Tõsta lihatükid lõikelauale ja maitsesta samuti kergelt. Jaga lihatükkidele supilusika abil veidi jahtunud täidis, keera streigid rulli ja kinnita hambatikkudega. Pruunista liharulle kuumal pannil u minuti jagu. Kui kasutad ahjukindla käepidemega panni, siis vala samale pannile kohe ka veidi vett ning pista pann koos liharullidega 5 minutiks ahju. Või kasuta selleks väiksemat ahjuvormi, mis rullid parasjagu ära mahutaks. Kuni rullid küpsevad, püreesta saumikseri abil bataat ning maitsesta püree vajadusel täiendavalt soola ja väikese sortsu sidrunimahlaga. Jaga püree taldrikutele, tõsta juurde liharullid (eemalda enne serveerimist tikud!) ning vala peale ahjupannile jäänud vedelik. Puista peale hakitud peterselli ja serveeri.
Retsept ja foto: Britt Paju