EST

Retseptid

Seapraad palsamiäädika ja Vana Tallinna kastmes jõuluvürtsidega

Kuuele–kaheksale

Koostisosad

1,3-1,5 kg Seapraad Rakvere
0,5 dl Vana Tallinna
1 dl õunasiidri- või palsamiäädikat
1 dl puljongit
2-3 sl fariin- või pruuni roosuhkrut
3 küüslauguküünt
2 pulka kaneelikoort
2 loorberilehte
2 tähtaniisi
soola ja musta pipart

Valmistamine

Mõõda liköör, äädikas, puljong, suhkur, purustatud küüslauk, kaneel, tähtaniis ja loorber potti. Kuumuta vaiksel tulel, kuni vedelik väheke kokku keeb. Tõsta soola ja pipraga maitsestatud seapraad malmpotti või ahjuvormi. Kalla peale kaste ja kata vorm pealt fooliumiga või ahjupott kaanega. Küpseta 150 kraadi juures 2 tundi. Kasta aeg-ajalt kastmega. Pruunista liha veel ilma kaaneta 220 kraadi juures 5–10 minutit. Serveeri koos kastmega otse vormist. Kõrvale sobivad hästi ahjukartulid ja vürtsikas punase kapsa salat.

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa