Seavälisfilee õuna, siidri ja salveiga

6
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa

Koostisosad

700-800 g Seavälisfilee
3 sl oliiviõli
2 haput õuna
2 sibulat
3-4 salveilehte
2 dl kuiva õunasiidrit või õunamahla
2 tl Dijoni sinepit
soola ja pipart

Valmistamine

Pruunista välisfilee pannil igalt küljelt 2 sl oliiviõlis (ka mõlemast otsaküljest). Maitsesta soola ja pipraga, tõsta ootele. Tükelda õunad ja sibulad sektoriteks, salveilehed ribadeks, ja pruunista pannil 1 sl õlis mõni minut. Lisa siider või mahl ja sinep, sega läbi ning maitsesta soola ja pipraga. Kalla segu ahjuvormi või malmpotti ning tõsta peale pruunistatud seavälisfilee. Kata kaane või fooliumiga ning hauta ahjus 200 kraadi juures 50 minutit kuni 1 tund liha pehmenemiseni. Hautamise ajal valmista salat.