EST

Retseptid

Soe salat ubadega ja kirsstomatitega

Koostisosad

360 g Lihaveise sisetükisteik
100 g rohelisi Prantsuse ube
10 kirsstomatit
1 keskmine šalottsibul
25 g võid praadimiseks
soola, musta pipart
serveerimiseks hakitud murulauku

Valmistamine

Puhasta oad, lõika otsad ja tükelda kolmeks. Kuumuta pannil soolaga maitsestatud vesi ja küpseta selles ube umbes 1 minut. Seejärel jahuta kohe külma veega. Kuivata ja aseta kõrvale.
Lõika kirsstomatid veeranditeks. Haki šalottsibul peeneks ja küpseta keskmise kuumusega pannil või sees klaasjaks. Lisa pannile seejärel veidikeseks ka oad, et need soojeneks, ning kirsstomatid. Maitsesta soola ja pipraga. Puista üle hakitud murulauguga ja naudi koos lihaveisesteigiga!

 

Retsept: Tim Bramich

Foto: Toomas Tikenberg