Retseptid
Soe veiselihasalat sinepikastmes
Neljale
Koostisosad
400 g | Veiseliharibad pipraga |
8-10 | sparglit |
Paar suurt peotäit | rukolat |
1 | punane paparika |
300 g | väikseid värskeid koorega kartuleid |
4 | vutimuna |
1-2 sl | kappareid |
Kaste: | |
3 sl | oliiviõli |
1-2 | purustatud küüslauguküünt |
2 sl | õuna- või veiniäädikat |
1 tl | vedelat mett |
1 tl | sinepit |
Soola-pipart |
Valmistamine
Sega väikses kaanega purgis kokku salatikastmeained, loksuta segamini. Keeda vutimune 2 minutit ja lase jahtuda. Keeda koorega kartulid pehmeks, poolita või lõika neljaks. Sega kokku kastmega ja jäta maitsestuma. Pruunista õlis tükeldatud spargleid paar minutit, lisa kartulitele. Seejärel pruunista pannil veiseliharibad. Pese ja kuivata rukolalehed ning lisa salatisse.
Lisa viimasena ribadeks lõigatud paprika ja liharibad. Sega kastmega läbi ja kaunista pooleks lõigatud vutimunade ja kapparitega.
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa