EST

Retseptid

Soe veiselihasalat sinepikastmes

Neljale

Koostisosad

400 g Veiseliharibad pipraga
8-10 sparglit
Paar suurt peotäit rukolat
1 punane paparika
300 g väikseid värskeid koorega kartuleid
4 vutimuna
1-2 sl kappareid
Kaste:
3 sl oliiviõli
1-2 purustatud küüslauguküünt
2 sl õuna- või veiniäädikat
1 tl vedelat mett
1 tl sinepit
Soola-pipart

Valmistamine

Sega väikses kaanega purgis kokku salatikastmeained, loksuta segamini. Keeda vutimune 2 minutit ja lase jahtuda. Keeda koorega kartulid pehmeks, poolita või lõika neljaks. Sega kokku kastmega ja jäta maitsestuma. Pruunista õlis tükeldatud spargleid paar minutit, lisa kartulitele. Seejärel pruunista pannil veiseliharibad. Pese ja kuivata rukolalehed ning lisa salatisse.

Lisa viimasena ribadeks lõigatud paprika ja liharibad. Sega kastmega läbi ja kaunista pooleks lõigatud vutimunade ja kapparitega.

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa