Retseptid
Suitsune seene-peekoni burger
Koostisosad
4 | Eesti Pagari Mitmevilja Pehmikut |
4 sl | Felixi Texas Smoky Hickory BBQ ketšupit |
4 | portobello seent |
8 viilu | Ameerikapärane toorsuitsupeekon |
4 viilu | mozzarellat |
4-8 | päikesekuivatatud tomatit |
4 peotäit | spinatilehti |
basiilikulehti | |
meresoola, musta pipart |
Valmistamine
Eemalda seentelt jalaosa ja tõsta kübara sisse juustuviilud.Maitsesta kergelt soola-pipraga. Küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200 kraadises kuumuses u 15 -20 minutit. Aseta vahepeal ahju ka peekon ning jäta u 10 minutiks küpsema, kuni see on mõnusalt krõbe. Kuumuta kiirelt saiapoolikud ning määri need kergelt ketšupiga. Tõsta alumistele saiapoolikutele spinatilehed ning sinna peale peekon ja juustutäidisega portobello. Kata tomatite, basiiliku ja pealmiste saiapoolikutega.
Retsept ja foto: Britt Paju