Retseptid
Suvesalat tomati, aedubade ja fetaga
Koostisosad
suur peotäis mangoldi- või rukolalehti | |
200 g | rohelisi aedube |
2 | punast sibulat |
200 g | punaseid ja kollaseid kirsstomateid |
100 g | fetat |
hakitud värsket peterselli | |
Kastmeks: | |
2 sl | valge veini äädikat |
2 sl | oliiviõli |
1 tl | vedelat mett |
1 tl | Dijoni sinepit |
soola ja musta pipart |
Valmistamine
Sega kastmeained ja viiluta õhukeselt sibulad. Lase sibulatel kastmes marineeruda, kuni valmistad ülejäänud salatit. Keeda ube 3-4 minutit, nõruta ja lase sõelal jahtuda. Sega oad ja poolitatud tomatid sibulate hulka, vahetult enne serveerimist lisa ka hakitud petersell ning salatilehed. Pudista peale fetajuust ja naudi kohe hõrgu šašlõkiga.
Retsept: Lia Virkus ja foto: Jaan Heinmaa