EST

Retseptid

Suvesalat tomati, aedubade ja fetaga

Koostisosad

suur peotäis mangoldi- või rukolalehti
200 g rohelisi aedube
2 punast sibulat
200 g punaseid ja kollaseid kirsstomateid
100 g fetat
hakitud värsket peterselli
Kastmeks:
2 sl valge veini äädikat
2 sl oliiviõli
1 tl vedelat mett
1 tl Dijoni sinepit
soola ja musta pipart

Valmistamine

Sega kastmeained ja viiluta õhukeselt sibulad. Lase sibulatel kastmes marineeruda, kuni valmistad ülejäänud salatit. Keeda ube 3-4 minutit, nõruta ja lase sõelal jahtuda. Sega oad ja poolitatud tomatid sibulate hulka, vahetult enne serveerimist lisa ka hakitud petersell ning salatilehed. Pudista peale fetajuust ja naudi kohe hõrgu šašlõkiga.

Retsept: Lia Virkus ja foto: Jaan Heinmaa