EST

Retseptid

Täidetud paprikad

Neljale

Koostisosad

400 g Veisehakkliha
140 g Toorsuitsupeekoni kuubikud
3 šampinjoni
2 varsselleri vart
1 suurem küüslauguküüs
3 suurt spl marineeritud ingverit
2 suurt tl Santa Maria wasabi maitseainet
6-7 suurt spl tšillikastet
poole laimi mahl
5-6 ühesuurust paprikat
soola, pipart, suhkrut
seesamiseemneid
oliiviõli

Valmistamine

Esmalt lõika paprikatel nö kaaned maha ja puhasta seemnetest. Piserda üle õliga ja maitsesta soola ning pipraga. Küpseta 200 kraadi juures ca 15 min.

Seeejärel võta ette hakkliha. Viiluta varsselleri varred ja alusta pruunistamist pannil. Seejärel lisa peeneks hakitud küüslauk. Siis viilutatud seened ja kergelt hakitud marineeritud ingver. Kui seened on juba veidi pruunistunud, lisa hakkliha. Maitsesta soola ja pipra ning wasabi maitseainega (2 suurt tl). Kõige lõpuks lisa poole laimi mahl ja maitse. Võta pann tulelt.

Võta paprikad ahjust ja täida täidisega. Kõige peale raputa pisut seesamiseemneid. Küpseta veel 15-18 min ahjus.

Retsept ja foto: Kairi Tähe, https://www.mustmakroon.ee/