Retseptid
Talvesalat röstitud bataadi ja jõhvikatega
Kuuele
Koostisosad
300-350 g | maguskartulit ehk bataati (1-2 tk) |
oliiviõli | |
helbesoola | |
2-3 | rohelist kapsalehte |
peotäis kooritud metspähkleid | |
1 pakk (75 g) | segasalatilehti |
1 dl | värskeid või külmutatud jõhvikaid |
Kaste: | |
2 sl | oliiviõli |
1 tl | Dijoni sinepit |
1 | väiksema sidruni mahl |
1 tl | vedelat mett |
soola ja musta pipart |
Valmistamine
Koori bataat ja lõika kuubikuteks. Laota vormi või ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli ja puista üle helbesoolaga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit või kuni kuubikud on peaaegu pehmed ja kauni värviga.
Rebi rohelise lehtkapsa lehed väiksemateks tükkideks, varred viska ära. Nirista peale oliiviõli ja mudi lehtedesse. Rösti pähkleid kuival pannil mõni minut, kuni need on saanud kauni värvi, lase jahtuda.
Sega kastmeks õli, sinep, mesi ja sidrunist pressitud mahl. Maitsesta soola ja pipraga veskist.
Laota pestud segasalatilehed kaunile vaagnale, sega hulka röstitud bataadid ja lehtkapsalehed. Puista peale hakitud metspähkleid ja jõhvikaid, vahetult enne serveerimist nirista üle kastmega.
NB! Kui lehtkapsalehti pole, maitseb salat hea ka vaid segasalatilehtedega!
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa