EST

Retseptid

Talvesalat röstitud bataadi ja jõhvikatega

Kuuele

Koostisosad

300-350 g maguskartulit ehk bataati (1-2 tk)
oliiviõli
helbesoola
2-3 rohelist kapsalehte
peotäis kooritud metspähkleid
1 pakk (75 g) segasalatilehti
1 dl värskeid või külmutatud jõhvikaid
Kaste:
2 sl oliiviõli
1 tl Dijoni sinepit
1 väiksema sidruni mahl
1 tl vedelat mett
soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori bataat ja lõika kuubikuteks. Laota vormi või ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli ja puista üle helbesoolaga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit või kuni kuubikud on peaaegu pehmed ja kauni värviga.

Rebi rohelise lehtkapsa lehed väiksemateks tükkideks, varred viska ära. Nirista peale oliiviõli ja mudi lehtedesse. Rösti pähkleid kuival pannil mõni minut, kuni need on saanud kauni värvi, lase jahtuda.

Sega kastmeks õli, sinep, mesi ja sidrunist pressitud mahl. Maitsesta soola ja pipraga veskist.

Laota pestud segasalatilehed kaunile vaagnale, sega hulka röstitud bataadid ja lehtkapsalehed. Puista peale hakitud metspähkleid ja jõhvikaid, vahetult enne serveerimist nirista üle kastmega.

NB! Kui lehtkapsalehti pole, maitseb salat hea ka vaid segasalatilehtedega!

 

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa