Retseptid
Tomati-basiiliku supp
Tase: null
Koostisosad
290g | Rakvere viiner |
1spl | Oliivõli |
1spl | Hakitud küüslauk |
1tk | Mugulsibul |
100g | Purustatud tomatid |
500g | Värske tomat |
0,5l | Kana puljong |
1 spl | Oreganot |
3spl | Kuivatatud basiilik |
1dl | Vahukoor |
Soola, purustatud musta pipart maitseks |
Valmistamine
1. Kuumuta kastrulis oliivõli ja lisa hakitud sibul ja küüslauk. Kuumuta 2-3 minutit.
2. Lisa juurde purustatud tomat ja kuumuta veel 5 minutit.
3. Lisa juurde hakitud tomatid ja kuivatatud ürdid ja hauta tasasel tulel 5 minutit.
4. Seejärel lisa puljong ja keeda tasasel tulel 15 minutit.
5. Püreesta supp ja vajadusel kurna läbi sõela. Maitsesta.
6. Viiner lõika ratasteks ja pruunista pannil ning lisa supi juurde. Koor vahusta kergelt ja enne väljastamist lisa supile.
Supi peale puista värskeid ürte. Juurde võib serveerida küüslaugusaia.