EST

Retseptid

Tomati-basiiliku supp

Koostisosad

290g Rakvere viiner
1spl Oliivõli
1spl Hakitud küüslauk
1tk Mugulsibul
100g Purustatud tomatid
500g Värske tomat
0,5l Kana puljong
1 spl Oreganot
3spl Kuivatatud basiilik
1dl Vahukoor
Soola, purustatud musta pipart maitseks

Valmistamine

1. Kuumuta kastrulis oliivõli ja lisa hakitud sibul ja küüslauk. Kuumuta 2-3 minutit.
2. Lisa juurde purustatud tomat ja kuumuta veel 5 minutit.
3. Lisa juurde hakitud tomatid ja kuivatatud ürdid ja hauta tasasel tulel 5 minutit.
4. Seejärel lisa puljong ja keeda tasasel tulel 15 minutit.
5. Püreesta supp ja vajadusel kurna läbi sõela. Maitsesta.
6. Viiner lõika ratasteks ja pruunista pannil ning lisa supi juurde. Koor vahusta kergelt ja enne väljastamist lisa supile.

Supi peale puista värskeid ürte. Juurde võib serveerida küüslaugusaia.