EST

Retseptid

Tomati-punase sibula salat

Neljale

Koostisosad

Kaukaasiapärane šašlõkk
6 keskmist tomatit
2 väikest punast sibulat
murulauku, tilli, lehtpeterselli
Kaste:
2 sl oliivi- või viinamarjaseemneõli
1 küüslauguküüs
1-2 sl palsamiäädikat
2 tl suhkrut või mett
soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori ja poolita sibulad, lõika õhukesteks ratasteks. Sega kastmeks õli palsamiäädikaga, maitsesta soola, pipra ja vähese suhkru või mee ning purustatud küüslauguga. Pane sibulad kastmesse marineerima, soovitavalt 15 minutit. Vahetult enne serveerimist tükelda tomatid väiksemateks sektoriteks, sega sibulate juurde. Haki hulka ka maitseroheline.

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa