Retseptid
Tomati-punase sibula salat
Neljale
Koostisosad
Kaukaasiapärane šašlõkk | |
6 | keskmist tomatit |
2 | väikest punast sibulat |
murulauku, tilli, lehtpeterselli | |
Kaste: | |
2 sl | oliivi- või viinamarjaseemneõli |
1 | küüslauguküüs |
1-2 sl | palsamiäädikat |
2 tl | suhkrut või mett |
soola ja musta pipart |
Valmistamine
Koori ja poolita sibulad, lõika õhukesteks ratasteks. Sega kastmeks õli palsamiäädikaga, maitsesta soola, pipra ja vähese suhkru või mee ning purustatud küüslauguga. Pane sibulad kastmesse marineerima, soovitavalt 15 minutit. Vahetult enne serveerimist tükelda tomatid väiksemateks sektoriteks, sega sibulate juurde. Haki hulka ka maitseroheline.
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa