Retseptid
Tomati-sibulasalat
Koostisosad
Armeenia šašlõkk | |
500 g | tomateid (nt kirsstomateid) |
1-2 | väikest punast sibulat |
pott | koriandrit |
pehmet lavašši | |
oliiviõli | |
Kaste: | |
3 sl | oliiviõli |
1 sl | Dijoni sinepit |
1 sl | vedelat mett |
1 sl | sidrunist pressitud mahla |
1 | purustatud küüslauguküüs |
soola ja musta pipart |
Valmistamine
Viiluta lavašist 3-4 viilu ja lõika kuubikuteks. Laota pannile ja nirista peale oliiviõli. Rösti kuubikud krõbedaks ja lase jahtuda. Sega kokku kastmeained, maitsesta soola ja pipraga. Koori sibul ja lõika õhukesteks viiludeks. Kalla peale kaste ja jäta marineeruma. Pese tomatid ja viiluta ning sega sibulate hulka. Vahetult enne serveerimist haki koriander ja puista salatile. Samuti krõbedad saiakuubikud. Naudi koos grillitud šašlõkiga.
Retsept: Lia Virkus, foto: Jaan Heinmaa