EST

Retseptid

Tomati-sibulasalat

Koostisosad

Armeenia šašlõkk
500 g tomateid (nt kirsstomateid)
1-2 väikest punast sibulat
pott koriandrit
pehmet lavašši
oliiviõli
Kaste:
3 sl oliiviõli
1 sl Dijoni sinepit
1 sl vedelat mett
1 sl sidrunist pressitud mahla
1 purustatud küüslauguküüs
soola ja musta pipart

Valmistamine

Viiluta lavašist 3-4 viilu ja lõika kuubikuteks. Laota pannile ja nirista peale oliiviõli. Rösti kuubikud krõbedaks ja lase jahtuda. Sega kokku kastmeained, maitsesta soola ja pipraga. Koori sibul ja lõika õhukesteks viiludeks. Kalla peale kaste ja jäta marineeruma. Pese tomatid ja viiluta ning sega sibulate hulka. Vahetult enne serveerimist haki koriander ja puista salatile. Samuti krõbedad saiakuubikud. Naudi koos grillitud šašlõkiga.

Retsept: Lia Virkus, foto: Jaan Heinmaa