EST

Retseptid

Tomatikuskuss peekoniga

Neljale

Koostisosad

2 dl kuskussi
4 dl peekonit
100 g toorsuitsupeekonit
3 tomatit
2 sl tomatipastat
1 tl kuivatatud tüümianit
1 sl Dijoni sinepit
2 küüslauguküünt
3 sl hakitud peterselli
Soola, pipart
Oliiviõli
American grillribi

Valmistamine

Vala kuskuss üle keeva puljongiga, kata kaanega ja jäta seisma u5 minutiks, sega aeg-ajalt kahvliga. Kuumuta kastrulis õlis hakitud tomateid 1-2 minutit, lisa tomatipasta. Maitsesta tüümiani, sinepi, pressitud küüslauguküünte, peterselli ja soola- pipraga. Pruunista ribadeks lõigatud peekon pannil. Nõruta köögipaberil. Sega tomatikaste ja peekon kuskussiga ja sega läbi. Vajadusel lisa hulka veel väheke oliiviõli.

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa