Retseptid
Tomatikuskuss peekoniga
Neljale
Koostisosad
2 dl | kuskussi |
4 dl | peekonit |
100 g | toorsuitsupeekonit |
3 | tomatit |
2 sl | tomatipastat |
1 tl | kuivatatud tüümianit |
1 sl | Dijoni sinepit |
2 | küüslauguküünt |
3 sl | hakitud peterselli |
Soola, pipart | |
Oliiviõli | |
American grillribi |
Valmistamine
Vala kuskuss üle keeva puljongiga, kata kaanega ja jäta seisma u5 minutiks, sega aeg-ajalt kahvliga. Kuumuta kastrulis õlis hakitud tomateid 1-2 minutit, lisa tomatipasta. Maitsesta tüümiani, sinepi, pressitud küüslauguküünte, peterselli ja soola- pipraga. Pruunista ribadeks lõigatud peekon pannil. Nõruta köögipaberil. Sega tomatikaste ja peekon kuskussiga ja sega läbi. Vajadusel lisa hulka veel väheke oliiviõli.
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa