Retseptid
Toorvorsti-takod
Efektsed peediga köögiviljatakod peidavad endas aasiapärast kapsasalatit ning grillitud toorvorsti! Retseptist jagub kuuele takosõbrale.
Koostisosad
Lihakas basiiliku-sidruni toorvorstid | |
6 | peediga köögiviljatortiljat (nt Santa Maria) |
6 | rohelist salatilehte |
maitse järgi | Vahemere stiilis salatikastet basiiliku ja tüümianiga (nt Felix) |
Aasiapärane kapsasalat: | |
500 g | punast kapsast |
1 | suur porgand |
2 | sibulat |
punt | koriandrit või lehtpeterselli |
Kapsasalati kaste: | |
1 | suure sidruni mahl |
3 sl | kalakastet |
3 sl | pruuni suhkrut või mett |
3 sl | oliiviõli |
1 | punane tšillipipar |
Valmistamine
Mõõda kastmeaineid väiksesse purki ning loksuta, kuni suhkur või mesi on lahustunud. Eemalda kapsal südamik ja lõika kapsas ribadeks. Koori porgand ja riivi jämeda riiviga. Haki sibulad peeneks, haki ka koriander või petersell. Sega köögiviljad kastmega.
Grilli toorvorstid. Soojenda ka tortiljad grillil. Tõsta igale tortiljale peale salatileht, paar supilusikatäit kapsasalatit ja 2 grillitud toorvorsti. Nirista üle salatikastmega ja naudi kohe näpu vahelt. Väga head on samal moel valmistatud ja rulli keeratud tortiljad vräppidena.
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa