Retseptid
Vahemere feta-hakklihapallid
neljale
Koostisosad
Hakklihapallid: | |
400 g | Kodune hakkliha |
0,5 dl | riivsaia |
1,5 dl | vett või piima |
1 tl | soola |
1 tl | musta pipart |
50 g | fetajuustu |
1 sl | võid või õli praadimiseks |
Tomatikaste: | |
1 suur | hakitud sibul |
1–2 | purustatud küüslauguküünt |
1 sl | õli |
400 g | purustatud tomateid |
1 dl | vett |
0,5 tl | soola |
1 tl | suhkrut |
2 tl/sl | kuivatatud või hakitud värsket punet |
Serveerimiseks: | |
keedetud riisi või spagette |
Valmistamine
Pane riivsai koos vedelikuga kaussi ja lase 10 minutit paisuda. Haki tomatikastme tarvis sibul ja küüslauk ning pruunista õlis. Lisa tomatikonserv ja vesi ning hauta 10 minutit madalal kuumusel. Maitsesta soola, suhkru ja punega.
Sega hakkliha soola, pipra ja riivsaiaga ning lisa pisikesteks kuubikuteks lõigatud feta. Vormi saadud tainast kuus kuni kaheksa suuremat pallikest. Pruunista need igalt poolt võis ja tõsta kastmesse. Hauta madalal kuumusel kaane all 5–10 minutit. Serveeri meelepärase lisandiga!
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa