EST

Retseptid

Värske kartuli salat kapparitega

Neljale

Koostisosad

1 kg värskeid kartuleid
1 väike punane sibul
2 sl marineeritud kappareid
Värsket peterselli
Kaste:
2 sl valge veini äädikat
2 sl vedelat mett
1 dl oliiviõli
Soola, musta pipart
Klassikaline grill-liha seakaelakarbonaadist

Valmistamine

Keeda pestud koorega kartulid peaaegu pehmeks, lase väheke jahtuda. Poolita sibul ja lõika nii õhukesteks ribadeks kui võimalik. Mõõda väiksesse kaanega purki äädikas ja mesi ning loksuta koos soolaga segamini. Lisa oliiviõli ja loksuta veel. Lõika koorega kartulid suuremateks tükkideks ning sega kastme, hakitud peterselli, sibula ja kapparitega läbi. Jahvata peale musta pipart ning serveeri sooja või jahutatuna kuumalt grillilt tulnud liha kõrvale.

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa