EST

Retseptid

Värviline toortatrasalat

Tase: null

Koostisosad

2 dl toortatart
200 g kirsstomateid
1 kollane paprika
1 pakk (125 g) mozzarellakirsse
suur peotäis (50 g) rukola salatit
1 suur avokaado
Kaste:
0,5 dl extra virgin oliiviõli
2 sl valget palsamiäädikat
1–2 purustatud küüslauguküünt
soola ja musta pipart
1 tl mett
1 pakk Kalkuni poolkoib röstitud sibulate ja rõõsa koorega

Valmistamine

Kuumuta tatar potis soolaga maitsestatud vees keemiseni, pane vett vaid küüne jagu üle tatrakihi. Keera kuumus madalaks ja jäta kaane alla hauduma, kuni see on  peaaegu pehme ehk al dente (u 10-13 minutit). Nõruta sõelal ja jäta jahtuma. Poolita pestud  kirsstomatid, lõika paprika kuubikuteks. Pese rukolalehed ja kuivata, koori avokaado ja lõika pikkadeks viiludeks. Poolita mozzarellapallid. Mõõda kastmeained kaanega purki ja loksuta segamini. Sega salatiained kastmega läbi, maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kohe koos ahjus või grilli soojendatud eelküpsetatud kalkuni poolkoivaga.

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa