Retseptid
Värviline toortatrasalat
Tase: null
Koostisosad
2 dl | toortatart |
200 g | kirsstomateid |
1 | kollane paprika |
1 pakk (125 g) | mozzarellakirsse |
suur peotäis (50 g) rukola salatit | |
1 suur avokaado | |
Kaste: | |
0,5 dl | extra virgin oliiviõli |
2 sl | valget palsamiäädikat |
1–2 | purustatud küüslauguküünt |
soola ja musta pipart | |
1 tl | mett |
1 pakk | Kalkuni poolkoib röstitud sibulate ja rõõsa koorega |
Valmistamine
Kuumuta tatar potis soolaga maitsestatud vees keemiseni, pane vett vaid küüne jagu üle tatrakihi. Keera kuumus madalaks ja jäta kaane alla hauduma, kuni see on peaaegu pehme ehk al dente (u 10-13 minutit). Nõruta sõelal ja jäta jahtuma. Poolita pestud kirsstomatid, lõika paprika kuubikuteks. Pese rukolalehed ja kuivata, koori avokaado ja lõika pikkadeks viiludeks. Poolita mozzarellapallid. Mõõda kastmeained kaanega purki ja loksuta segamini. Sega salatiained kastmega läbi, maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kohe koos ahjus või grilli soojendatud eelküpsetatud kalkuni poolkoivaga.
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa