Retseptid
Veisekoftad peedi-tzadžiki ja tortiljaga
Koostisosad
240 g | EXTRA PROTEIN POWER veisehakkliha |
1 | küüslauguküüs |
0,5 tl | jahvatatud vürtsköömneid |
0,5 tl | kurkumit |
0,5 tl | paprikapulbrit |
näpuotsaga | tšillihelbeid või cayenne pipart |
2 sl | hakitud peterselli |
soola, pipart | |
2 | täistera tortiljat |
Tzadžiki: | |
150 g | maitsestamata Kreeka jogurtit (4%) |
0,5 | väiksemat kurki |
2 sl | jämedamalt riivitud keedetud peeti või peenemalt riivitud toorest |
0,5 | küüslauguküünt |
1 tl | oliiviõli |
1 sl | hakitud mündilehti |
¼ tl | kuivatatud tüümiani |
soola, pipart | |
Serveerimiseks: | |
kurgilõike | |
granaatõunaseemneid | |
hakitud peterselli |
Valmistamine
Kastme valmistamiseks riivi kurk jämedama riiviga, sega vähese soolaga ja lase mõni minut seista. Samal ajal haki küüslauk peeneks ja lisa sellele õli. Pigista kurgist välja liigne vesi ja sega see jogurtiga, lisa ka ülejäänud koostisained ning küüslaugu-õlisegu. Maitsesta.
Pane kaks grilltikku 30 minutiks vette likku. Sega hakkliha riivitud või pressitud küüslaugu ja maitseainetega. Jaga lihamass pooleks ja vormi mõlema puutiku ümber piklik kotlet. Kuumuta ahi grillrežiimi kasutades 200-kraadini ja küpseta koftasid ahju ülemises osas fooliumiga kaetud ahjuplaadil u 10 minutit. Lase paar minutit fooliumi all puhata ja serveeri.
Soojenda pannil kaks täisteratortiljat ja serveeri nendel koftasid koos kastmega. Soovi korral lisa ka veidi granaatõunaseemneid, hakitud peterselli ja kurgilõike.
Retsept ja foto: Britt Paju