EST

Retseptid

Viineri-juustu supp

Koostisosad

200g Rakvere viiner
50g Hakitud varsseller
50g Mugulsibul
10g Küüslauk
40g Või
40g Jahu
0,5l Puljong
1tl Sinep
200g Riivitud juust
100g Vahukoor
1tk Paprika
1/2tl Tšillipulber
Näpuotsaga jahvatatud valget pipart

Valmistamine

1. Sulata potis või, lisa juurde sibul, seller, küüslauk ja kuumuta 2 minutit pidevalt segades.
2. Lisa juurde jahu ja sinep ja kuumuta tasasel tulel 5 minutit vahetevahel segades.
3. Kalla juurde puljong ja kuumuta keemiseni, keeda tasasel tulel 10 minutit.
4. Lisa juurde vahukoor ja maitseained ning kuumuta keemiseni.
5. Lisa supile riivitud juust, sega pidevalt ja kuumuta tasasel tulel, kuid ära keeda. Sega, kuni juust on ühtlaselt ära sulanud.
6. Paprika puhasta ja grilli ning lõika õhukesteks viiludeks. Viiner lõika pikkupidi pooleks ja prae pannil. Enne väljastamist lisa supile viinerid ja grillitud paprika ribad.

Serveerimisel lisa supile maitserohelist.