Retseptid
Viineri-juustu supp
Tase: null
Koostisosad
200g | Rakvere viiner |
50g | Hakitud varsseller |
50g | Mugulsibul |
10g | Küüslauk |
40g | Või |
40g | Jahu |
0,5l | Puljong |
1tl | Sinep |
200g | Riivitud juust |
100g | Vahukoor |
1tk | Paprika |
1/2tl | Tšillipulber |
Näpuotsaga jahvatatud valget pipart |
Valmistamine
1. Sulata potis või, lisa juurde sibul, seller, küüslauk ja kuumuta 2 minutit pidevalt segades.
2. Lisa juurde jahu ja sinep ja kuumuta tasasel tulel 5 minutit vahetevahel segades.
3. Kalla juurde puljong ja kuumuta keemiseni, keeda tasasel tulel 10 minutit.
4. Lisa juurde vahukoor ja maitseained ning kuumuta keemiseni.
5. Lisa supile riivitud juust, sega pidevalt ja kuumuta tasasel tulel, kuid ära keeda. Sega, kuni juust on ühtlaselt ära sulanud.
6. Paprika puhasta ja grilli ning lõika õhukesteks viiludeks. Viiner lõika pikkupidi pooleks ja prae pannil. Enne väljastamist lisa supile viinerid ja grillitud paprika ribad.
Serveerimisel lisa supile maitserohelist.