EST

Retseptid

Viineri-köögiviljavardad

Neid vardaid võid nii grillida kui ahjus küpsetada. Köögivilju võid varieerida tegelikult vastavalt tujule, soovile või aastaajale. Marinaad annab köögiviljadele särtsu juurde – kui armastad magusamat maitset, vali palsamiäädika marinaad, kui aga pigem hapukamat, siis sidruni-küüslaugumarinaad.

Koostisosad

1 pakk Lihakas Doktoriviiner
1 1 punane sibul, sektoriteks lõigatud
1 1 kollane paprikas, tükeldatud
8 8 kirsstomatit
8 8 suvikõrvitsaviilu
8 8 šampinjoni
Kerge marinaad palsamiäädikaga:
4 sl oliiviõli
1 sl palsamiäädikat
1 tl vedelat mett
meresoola, musta pipart
Kerge marinaad sidrunimahla ja küüslauguga:
4 sl oliiviõli
julge sorts sidrunimahla
1 1 läbi küüslaugupressi vajutatud küüslauguküüs
meresoola, musta pipart

Valmistamine

Kui kasutad puust vardaid, pane need umbes pooleks tunniks vette ligunema. Niikaua tükelda köögiviljad ja lõika iga viineri otstesse noaga väike rist. Sega kokku meelepärane marinaad. Lüki viinerid vaheldumisi köögiviljadega varrastele ja pintselda marinaadiga. Grilli või küpseta ahju ülemises osas restil 200 kraadi juures grillrežiimil u 10-15 minutit, vahepeal vardaid keerates ja marinaadiga veel pintseldades.

Retsept ja foto: Britt Paju