EST

Retseptid

Viinerikilpkonnad

Vahvad vigurkotletid laste sünnipäevalauale või muidu pisipõnnidega koos meisterdamiseks.

Koostisosad

1 karp (260 g) Hakk-kotletid
12 tk Lihakas Doktoriviiner
4 viilu Ameerikapärane toorsuitsupeekon
8 tera nelki
Serveerimiseks
4 salatilehte

Valmistamine

Tõsta kotletid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõika iga kilpkonna jaoks 2 viinerit pooleks pikuti ja ühest otsast tee 3 sisselõiget (varbad), torka 2 viineripoolikut varbad väljaspool kotleti külge esijalgadeks ja 2 tagajalgadeks. Peaks lõika viinerist ¾ ära ja selle otsale tee sisselõige- kilpkonna suu. Torka 2 nelki silmadeks ja vajuta kotleti sisse, toetuseks, et pea püsti püsiks, pane väike viineriots alla, kotleti vastu. Väike neljandik pane kilpkonnale sabaks. Toimi samuti ka teistega. Lõika peekoniribad pikuti pooleks ja poolita need omakorda ka keskelt, et saaksid 4 piklikku kitsast riba. Pane 2 riba ühtepidi kotletile ja 2 teistpidi, et moodustuks ruudustik. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit või kuni viinerid harali ja kaunilt pruunikad. Tõsta serveerides ettevaatlikult salatilehele.