Viini šnitsel seavälisfileest

5
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa

Koostisosad

1 pakk (475g) Seavälisfileest minutipihv
2 muna
2-3 sl vett või piima
1,5 dl jahu
1,5 dl riivsaia (soovitatavalt isetehtud)
soola ja musta pipart
praadimiseks võid ja õli
Serveerimiseks:
1 sidrun
6 anšoovisefileed
kappareid

Valmistamine

Vasarda minutipihvid kahe toidukile vahel mõlemalt poolt läbi, nii et need on hästi õhukesed. Maitsesta soola ja pipraga. Püüa vormida neile vasardades kaunilt ovaalne kuju. Vispelda kahvliga supitaldrikus lahti munad vähese soola ja vee või piimaga. Pane vähese soolaga segatud jahu teise supitaldrikusse ja riivsai kolmandasse. Kasta lihalõigud mõlemalt poolt esmalt jahusse, siis munasegusse ja lõpuks riivsaia sisse. Prae või- ja õlisegus mõlemalt poolt kuldpruuniks. Igale lihatükile aseta serveerides sidruniviil ning soovi korral ka anšoovisefilee ja kappareid.

Riivsaia valmistamisõpetus:

Tükelda 200-300 g saia kuubikuteks. Rösti ahjus 200 kraadi juures u 5-7 minutit (olenevalt saiakuubikute suurusest), kuni kuubikud on kaunilt helepruuni jume saanud. Lase jahtuda ja purusta köögikombainis. Riivsaia võid valmistada ka kuivanud saiast. Mõned suuremad saiatükid isetehtud riivsaias on hea, šnitslid jäävad kaunimad.